Museum van Bommel van Dam

Museum van Bommel van Dam

16 oktober 2011

Een website die aanvoelt als een warme jas

Warm, persoonlijk, menselijk, boeiend, uitnodigend, prikkelend, enthousiast. Kenmerken van het Museum van Bommel van Dam en zijn medewerkers. Dat hebben we terug willen laten komen in de look & feel van de nieuwe website www.vanbommelvandam.nl van dit museum voor moderne beeldende kunst in Venlo.

Met veel ruimte voor beeld, een helder collectieoverzicht en een levendige stroom aan berichten, activiteiten en exposities is het een website waar lekker in gesnuffeld kan worden. Zonder daarmee de doelgerichte informatiezoeker iets in de weg te leggen om snel iets te vinden.

Op 16 oktober 2011 bestond Museum van Bommel van Dam 40 jaar. Na een feestelijk ontbijt werd de nieuwe website van het museum onthuld.

Adlib-WordPress plugin
De museumcollectie wordt door het museum bijgehouden in het programma Adlib. Voor de koppeling van deze gegevens met de website hebben wij een plugin voor WordPress ontwikkeld. Deze plugin kan geƫxporteerde Adlib XML-bestanden importeren en zet deze vervolgens om naar informatie die de website verwerkt. Hiermee kan het museum makkelijk de collectie op de website updaten en synchroniseren zonder afhankelijk te zijn van een derde partij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *