The Valkhof Experience (icoon) The Valkhof Experience

The Valkhof Experience

12 februari t/m 22 augustus 2010

Beleef de collectie van Museum Het Valkhof

Laat 100 werken uit de vaste collectie eens op compleet andere manier zien. Breng de collecties archeologie, oude en moderne kunst op een verrassende en vernieuwende manier samen. Dat was de opdracht. We boden een attractieve tentoonstelling voor mensen die het museum nog niet eerder hebben bezocht, of juist op een nieuwe manier naar de vaste collecties willen kijken.

De opstelling, theatrale belichting en interactiviteit maken het mogelijk de kunstwerken op een nieuwe manier te beleven. Via digitale technieken vertellen experts wat de kunstwerken zo bijzonder maakt. Bezoekers worden uitgenodigd zowel toeschouwer te zijn, als actief bij te dragen aan de tentoonstelling.

Een bezoek aan Museum Het Valkhof werd een hele belevenis! In een spel van licht en donker vonden er ontmoetingen plaats tussen kunstwerken van nul tot nu. Keizer Trajanus is de buurman geworden van Jan Cremer, Romeins wapengekletter lijkt de expressie van een schilderij van Armando intenser te maken. ‘De Waal’, een werk van rivierschilder Willem den Ouden is in onalledaags gezelschap van ‘Meander’ van beeldhouwer Tony Cragg.

Lees hier een kort interview over de tentoonstelling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *