Museum Industriekultur Osnabrück

Museum Industriekultur Osnabrück

Museum Industriekultur Osnabrück
December 2012

Loop over deze interactieve vloer en ontdek het industriële landschap van de Piesberg

De Piesberg (bij Osnabrück in Duitsland) is een overblijfsel in het landschap, achtergelaten na de steenkolenwinning in de vorige eeuw. Een industrieel landschap met monumentale gebouwen en ruïnes. In een oud mijnschachtgebouw kun je over een grote luchtfoto van het landschap van de Piesberg en omgeving lopen. Wolken trekken over, piepkleine vogels vliegen voorbij.

Wanneer je op bepaalde plaatsen gaat staan dan blijkt de vloer te wijken. Korte animaties en films komen uit de vloer omhoog en tonen de bijzonderheden en geschiedenis van de plek waar je staat. Kort en krachtig, als introductie op het landschap. Nieuwsgierig geworden? Op andere plekken in het museum maak je verder kennis met de Piesberg en de bijzondere natuur die zich hier ontwikkelt. Bijvoorbeeld de vleermuizen die zich in de oude mijntunnels schuil houden. De windmolens, de haven en de spoorweg. Wat is er aan bedrijvigheid te vinden? Hoe is dit landschap ontstaan? Je ziet dat er vroeger steen en kolen gedolven werden. Je vindt een fossiel onder je voeten.

De vloerprojectie is ongeveer 8 bij 4 meter groot. De applicatie kan afzonderlijke bezoekers herkennen en volgen. Meerdere personen kunnen zich tegelijkertijd over de vloer bewegen. De interactieve vloer is ontwikkeld op basis van het Adobe AIR framework en maakt gebruik van Community Core Vision (CCV) en twee Kinect sensoren.

WordPress › fout

Er heeft zich een kritische fout voorgedaan op je website.

Lees meer over probleemoplossing in WordPress.