Kasteel Bulskampveld (icoon) Kasteel Bulskampveld

Kasteel Bulskampveld

Een streekonthaal en natuurcentrum ondergebracht in een sfeervol kasteel te Beernem, nabij Brugge

De sfeer van een kasteel en de schoonheid van de natuur hebben in Bulskampveld bij Beernem-Brugge als inspiratiebron gediend voor de inrichting. In het kasteel zijn nu een streekonthaal en een Natuur en Milieu Educatiecentrum ondergebracht.

Het streekonthaal vangt aan in de hal. De lakens hangen hier nog over de meubels. Zodra u de hier aanwezige rust verstoort, komt een heel verhaal tot leven. Maar ook de volgende ruimtes geven met hun inrichting facetten van de streek weer. Zoals de statige lantaarns waarin maquettes zijn gevat of bij fluisterbehang dat ons deelgenoot maakt van de moorden en laatste roddels. Een schilderij dat meeverandert met de geschiedenis van het landschap nodigt u vervolgens uit om de toekomst te beïnvloeden. Een rariteitenkabinet lijkt door de laatste bewoner te zijn achtergelaten.

Het kasteel is recentelijk vergroot met een nieuwbouwgedeelte. Hierin is het Natuur en Milieu Educatiecentrum ondergebracht. Hier heeft de opstelling de symmetrie van een Franse tuin gekregen, met in haar bladerwanden en onderzoekstafels alle informatie over het domein en zijn actoren. Met behulp van interactieve exhibits wordt u als bezoeker verleid om het buitengebied in te trekken.

WordPress › fout

Er heeft zich een kritische fout voorgedaan op je website.

Lees meer over probleemoplossing in WordPress.