Ik ben beestjes (icoon) Ik ben beestjes

Ik ben beestjes

Een tentoonstelling over evolutie en co-evolutie

De tentoonstelling begint met de ‘kermis’ van de evolutie. Als je het zo bij elkaar ziet, lijkt het alsof er veel is uitgeprobeerd in de loop van de evolutie. Door natuurlijke selectie zijn veel diersoorten weggeselecteerd en uiteindelijk uitgestorven. Andere soorten zijn veranderd door zich aan te passen. We kunnen ons verbazen over deze diversiteit, maar ook over dat wat wij als normaal ervaren. Zoals mannentepels: wat moeten ze ermee?

In de tweede ruimte zien we de co-evolutie, ofwel het uitsterven en veranderen van soorten onder invloed van mensen. Manipulatie en klonen: ons streven naar nieuwe soorten. Hoe we van een wolf een waakhond hebben gemaakt. In deze ruimte staan enkele lege kooien, zoals het kooitje van de huismus: hij is bijna uitgestorven. Maar wat is dan het meest succesvolle dier? De leeuw of de mier, of misschien wel de kip? Of ze gelukkig zijn, weten we niet. Maar er zijn er heel veel van en daarmee zijn ze als soort succesvol!

In de derde ruimte is het even schrikken als blijkt dat wij zelf geheel uit beestjes bestaan: wel 100.000.000. Nog iets te wensen over? Met behulp van een aantal geweldige uitbreidingssets kun je de laatste ruimte nog perfecter uitkomen! Nooit meer pijn hebben, wat extra geheugen of goed kunnen kijken in de nacht? Door zo’n uitbreidingspakket te scannen kun je snel de voor- en nadelen ervaren van deze mogelijkheden: als wij ’s nachts kunnen zien en gaan werken, raken nachtdieren verstoord. Ze eten geen insecten meer die op hun beurt een plaag gaan vormen. Als we geen pijn meer hebben, vallen onze tanden uit zonder dat we er erg in hebben. En zou jij nog iemand in dienst willen nemen die het immuunpakket niet heeft kunnen kopen?

WordPress › fout

Er heeft zich een kritische fout voorgedaan op je website.

Lees meer over probleemoplossing in WordPress.