Het geheim van de Kelten (icoon) Het geheim van de Kelten

Het geheim van de Kelten

Een reizende tentoonstelling over de Kelten met vele archeologische topstukken

Wie waren die Kelten en hoeveel van de Kelten hebben wij nog in ons? Gothic tattoos, de vorst van Oss, druïden, geweld, Romeinen, trofeeën op palen en blingbling! De Kelten, een cultuur omgeven door raadsels waarvan de echo’s nog steeds klinken.

In een spectaculaire tentoonstelling zijn alle archeologische topstukken uit Nederland, België en Duitsland voor deze gelegenheid samengebracht. Ze staan in een ‘rivier’ van glasvitrines, als een ode aan de rivier waarin de meeste voorwerpen zijn gevonden. Onder het glas ligt een bodem van staalplaten, verwijzend naar de ijzertijd.

Een groot succes is de opstelling waar de bezoeker zich kan verkleden als een echte Kelt en op de foto kan gaan met de vorst van Oss. Het graf van deze leider, die leefde rond 800 voor Christus, werd in 1933 ontdekt. De foto verschijnt automatisch op de website www.dekelten.nl.

Waren er ook Kelten in Nederland? Dat is te zien in grote houten cirkels op een plattegrond welke is geïnspireerd op de vormen van een Keltisch graf.

WordPress › fout

Er heeft zich een kritische fout voorgedaan op je website.

Lees meer over probleemoplossing in WordPress.