De Stadshistorie, Kasteel Helmond (icoon) De Stadshistorie, Kasteel Helmond

De Stadshistorie, Kasteel Helmond

23 oktober 2004

De stadshistorie van Helmond verteld in de kelders van het Kasteel

Helmond en zijn kasteel hebben in het verleden veel veranderingen doorgemaakt. Een grote toverbol laat dat zien en geeft ons ook de mogelijkheid om een stap te doen in de toekomst. In de kelders van het kasteel vinden we fotocamera’s en trouwalbums met beelden uit verschillende tijden. Door sleutelgaten zien we het interieur van het vroegere kasteel en tussen oude steunbalken vinden we maquettes van zeer markante gebeurtenissen.

Twee personen lijken uit hun schilderij te zijn gestapt en vertellen ons een deel van hun leven. In een torenruimte, bij een oud weefgetouw, horen we een vogeltje in een kooitje. Tja, een radio was er toen nog niet. In een andere torenruimte staat een ridder. Door met zijn kruisboog op mogelijke antwoorden van gestelde vragen te schieten test je hoeveel je al weet over de verdediging van dit kasteel.

In de laatste ruimten spreken de bronnen: de stadshistorische collectie. Voorwerpen die misschien niets bijzonders lijken te zijn, hebben hier heel wat spannende zaken te onthullen. We vinden hier kisten vol met verhalen en opmerkelijke zaken. Eén kist is leeg en bevat enkel nog de afdrukken van het kerkzilver dat vroeger is gestolen.

WordPress › fout

Er heeft zich een kritische fout voorgedaan op je website.

Lees meer over probleemoplossing in WordPress.