De Kunstkraker

De Kunstkraker

Een online spel over strips en kunst

De Kunstkraker - een spel over strips en kunst

Aan de hand van een strip van Suske en Wiske worden allerlei aspecten van de kunst belicht. De naam van het spel komt van het Suske en Wiske-album De Kunstkraker, waarin men met een speciaal wapen, de dimenscoop, de wereld van een schilderij in kan stappen.

In het spel kom je vanuit de Suske en Wiske-strip ook steeds in een andere wereld. Iedere wereld vertegenwoordigt een bepaald aspect van de kunst. Spellen gaan over genre, tekst, beweging, tijd, compositie, kleur, stilering, emotie… Je kunt zelf kunstwerken maken door o.a. te experimenteren met collage’s, kleuren en animaties tekenen. Daarnaast kun je bestaande kunstwerken bekijken en met de vrachtwagen meenemen naar je persoonlijke museum.

De dimenscoop speelt in het spel ook een grote rol. Door met de dimenscoop op een kunstwerk te klikken, verkrijg je meer achtergrondinformatie over het werk. Kunstwerken die je leuk vindt, kun je vanuit het spel als e-card toesturen aan een vriendje of vriendinnetje.

Het Kunstkrakerspel is bedoeld voor kinderen van ongeveer 10-12 jaar, maar menig volwassene kan er uren spelplezier beleven.

Het Suske en Wiske Kindermuseum (Kalmthout, België) experimenteerde samen met het Museum Jan Cunen (Oss, Nederland) met een project om vanuit strips naar andere kunstvormen te kijken en om zo de kunstwerken te leren begrijpen, met als doel de drempel voor kunst te verlagen en toegankelijker te maken voor iedereen. Het Kunstkrakerspel is één van de resultaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *