Bosinfocentrum 't Leen (icoon)

Bosinfocentrum ’t Leen

Een sfeervol ontmoetings-, leer- en informatiecentrum

Bosinfocentrum ‘t Leen - Quercus Robur de sprekende boom
Bosinfocentrum ‘t Leen
Bosinfocentrum ‘t Leen
Bosinfocentrum ‘t Leen
Bosinfocentrum ‘t Leen
Bosinfocentrum ‘t Leen
Bosinfocentrum ‘t Leen - Ecosysteemspel
Bosinfocentrum ‘t Leen - Ecosysteemspel
Bosinfocentrum ‘t Leen
Bosinfocentrum ‘t Leen
Bosinfocentrum ‘t Leen
Bosinfocentrum ‘t Leen
BOS 081016 plattegrond SO

Het Provinciaal Bosinformatiecentrum is een gezellig ontmoetings-, leer- en informatiecentrum. Door eerst een bezoekje te brengen aan het centrum zal een wandeling of fietstocht door Het Leen alleen nog maar een rijkere ervaring worden. De expositie tracht niet de natuur na te bootsen, die is namelijk buiten te zien en dat is niet te evenaren. Er wordt geattendeerd op die zaken die niet direct in het oog springen, maar wel van belang zijn. Bewust makend, zonder belerend te zijn. Want een bezoek aan het bos moet bovenal een plezierige ervaring zijn.

De permanente expositie bestaat uit vier hoofdthema’s: het bos in het algemeen; de boom in het bijzonder; flora, fauna en abiotische zaken; Het Leen, geschiedenis en omgeving. Bijzonder zijn Quercus Robur (“zeg maar Rob”) de sprekende boom, en het ecosysteemspel. Rob vertelt het verhaal van zijn gevallen buurman, een oude beuk.

Ecosysteemspel

Dit spel wordt gespeeld met houten speelstukken in de vorm van bijvoorbeeld een jeneverbes, een merel, een sperwer… Plaats de speelstukken op het speelvlak en zie op het scherm in 3d hoe jouw ecosysteem tot leven komt. De plaats van een speelstuk op het speelvlak komt overeen met de plaats op het scherm. Draai je een boom dan zie je hem ook op het scherm draaien.

Ecosysteemspel screenshot

Ecosysteemspel met spelstukken

De verschillende speelstukken reageren op elkaar. Beweeg je een eekhoorn dicht bij een andere eekhoorn dan kan het zomaar zijn dat ze verliefd worden. Laat je twee bomen vlak bij elkaar groeien dan worden ze allebei wat kleiner. De eik blijft een kleine eikel totdat je een eekhoorn in het spel brengt om voor verspreiding van de soort te zorgen. Is je ecosysteem wat verder ontwikkeld, dan kun je met de sperwer op jacht naar kleine dieren. Maar pas op voor een rupsenplaag! Krijg jij het voor elkaar om een evenwichtig en stabiel ecosysteem te maken? Het spel geeft tips en uitleg.

WordPress › fout

Er heeft zich een kritische fout voorgedaan op je website.

Lees meer over probleemoplossing in WordPress.