Blumberger Mühle, Angermünde Blumberger Mühle, Angermünde

Blumberger Mühle, Angermünde

Inzicht in de regionale wereld van bodem, veen en water

Blumberger Mühle, Angermünde - plattegrond gebouwHet Biospherereservat Schorfheide-Chorin ligt zo’n honderd kilometer boven Berlijn. Vroeger was dit het jachtgebied van de overheid, en de natuur is hier goed bewaard gebleven. Midden in het reservaat staat nu een gebouw in de vorm van een enorme boomstronk. Hier wordt inzicht gegeven in de regionale wereld van bodem, veen en water.

Blumberger Mühle, Angermünde - plattegrond detailDe informatie hebben we ondergebracht in een wand met een bodemprofiel, in een moerasruimte en in indrukwekkend grote waterdruppels. De druppels zijn vervaardigd uit staal en hangen vrij in de ruimte. Speciaal voor kinderen is er een sprekende boom, die verhaalt over de geschiedenis van het bos.Ook is er een onderzoekplek in de vorm van een vogelnest waar je in kunt zitten. Heel actief kun je in de tentoonstelling op de fiets de omgeving verkennen en in een bewegend bootje door de visvijvers roeien. Maar je kunt ook rustig wegdromen op ons ‘idyllische plekje’ of bij de tijdelijke tentoonstelling over het woud.

Blumberger Mühle, Angermünde - schetsMen stelde hoge eisen aan de vormgeving. De opdracht was om de tentoonstelling ‘gestalterisch’ te laten zijn voor volwassenen, maar ook aantrekkelijk voor kinderen voor wie ‘Grün’ tot nu toe saai was. In het gastenboek las ik later, geschreven door een kind uit Berlijn: ‘Trotz das es um Grün geht war es nicht langweilig.’ Nog altijd negatief, maar ook een bewijs dat onze opzet geslaagd was.

WordPress › fout

Er heeft zich een kritische fout voorgedaan op je website.

Lees meer over probleemoplossing in WordPress.