Belevingscentrum GGzE

Belevingscentrum GGzE

Belevingscentrum in het Ketelhuis van de GGzE in Eindhoven

Een jongenskamer met een bureau. Dit is zijn hol, hier voelt hij zich goed. We zien hoe extreem veel plezier er wordt beleefd aan een hobby. Een tijdschrift toont Einstein met zijn briljante ideeën. Dan opent de bureaulade en verschijnt er een brief. Hij gaat op schoolreis! Helaas met veel onzekerheden. Wie slapen er op zijn kamer? Hoe gaat het eten in de stad? “Doe niet zo moeilijk, we zien wel!”, roept een klasgenoot. De vloer zakt onder je weg. De buitenwereld is binnengedrongen in deze voorheen veilige kamer.

Dit is de eerste van zeven situaties waarmee we in het belevingscentrum geconfronteerd worden. Situaties die vaak alledaags zijn, maar voor sommigen ook moeilijk te beheersen. De omgeving geeft commentaar. Familie, vrienden, mensen op straat… Als levende portretten aan de wand geven ze hun mening. Je hoort waarom ze zich zorgen maken, waaraan ze zich ergeren, hoe ze proberen te helpen, op welke manier het hen raakt. Lachen ze om mij? Keuren ze iets af?

In een volgende situatie lijkt het alsof iedere stap zwaar is. De rek is er uit. Kleine taken worden enorme opdrachten. Verderop staat een bed. Hierin ligt een man onrustig te woelen. Woorden draaien in een cirkel rond zijn hoofd. Paniek. Weer iets verder zien we hoe mensen een bepaalde weg gekozen hebben: de weg om zélf te leven als zwerver, of de weg van volledige controle, door continu te lijnen. Een weg die voor hen wel werkt? Tegen een muur staat een gezellige bank die echter niet zulke beste herinneringen oproept. Wat als je de klap steeds blijft voelen?

De benedenruimte handelt over het kantelpunt. Wat als het een naam krijgt? Hoe gaat het verder als je geholpen wordt? De portretten hier zijn van ervaringsdeskundigen. Zij vertellen heel open hun verhaal.

Wij verzorgden voor het belevingscentrum het concept, de inhoud en het ontwerp tot en met de opnamen en de animaties. QR-codes geven extra informatie bij de onderdelen.

internal_server_error <![CDATA[WordPress &rsaquo; fout]]> 500