Vergeten eten (icoon) Vergeten eten

Vergeten eten

Jaarthema voor 2007 en 2008

Een smaakmakend jaarthema in het museum Bokrijk

Vergeten eten
Vergeten eten
Vergeten eten
Vergeten eten
Vergeten eten
Vergeten eten
Vergeten eten
Vergeten eten
Vergeten eten
Vergeten eten

Een smaakmakend jaarthema in het museum Bokrijk. Bij de inkom ontvangt u een zaadzakje. Het is echter leeg. Uit dit zakje is het zaad verdwenen van een plant die eeuwenlang in de keuken en in de volksgeneeskunde werd gebruikt. Een populair zaadje, ook vanwege de liefdestest: men zaaide het in de voetsporen van zijn geliefde. Ging de plant bloeien dan was de liefde voor eeuwig!

Op zoek naar de oplossing van dit mysterie gaat u langs tien locaties met veel aandacht voor vergeten groenten en fruit. Welke krasse gewassen gebruikte men vroeger? Waar haalden men zijn eten vandaan en hoe bewaarde men dit? Hoe werd de tafel gedekt en bestond er vroeger al tafeletiquette?

2 reacties op “Vergeten eten

  1. […] Bij de ingang van het openluchtmuseum Domein Bokrijk ontvangen de bezoekers een leeg zaadzakje. Op het zakje staat een opdracht. Welk zaadje ontbreekt hier? We nodigen je uit om te achterhalen wat er in dit zakje heeft gezeten. In de gebouwen van het museum is het mogelijk de oplossing te achterhalen. Je maakt hier kennis met vergeten groente en fruit. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *