Het Petershuis Gennep 3D Museum het Petershuis

Museum het Petershuis

Conceptontwerp voor de nieuwe inrichting van Museum het Petershuis in Gennep

Museum het Petershuis
PET 140307 locatie N17_1
3f PET 140307 locatie S48
4p PET 140307 locatie S18
5k PET 140307 locatie S02
Het Petershuis Gennep 3D
PET 110330 beganegrond
PET 110330 eersteverdieping
PET 110330 zolder
PET 110330 kelder

Bent u ooit in een museum geweest waar je een vitrine in kon lopen? En waar je dan ín de vitrine met een lift langzaam omhoog kunt gaan waarbij de hele collectie aan u voorbij komt?

Het Petershuis Gennep 3DHet Museum het Petershuis wilde vele thema’s met bijbehorende objecten presenteren. Maar doordat prominent in iedere museumruimte de lift in het midden stond, was de bruikbare ruimte zeer beperkt. We kozen er voor om het mooie gebouw geheel in zijn waarde te laten en enkel één grote doorlopende tentoonstellingsdrager in het midden te plaatsen. Één grote vitrine waar alles in staat, zo ook de lift die nu midden in de vitrine staat tussen de collectie.

Het mooie van deze lift is de bediening. Zolang je een knop ingedrukt houdt, gaat hij langzaam omhoog. Als je hem los laat, stopt hij. Ideaal om zo alle objecten te bekijken. Bovendien zullen bezoekers nu op alle verdiepingen komen waarbij ze telkens een deel van de permanente collectie in een thema tegen zullen komen. Met op de begane grond de meest in het oog springende collectie: de keramiek. Op de eerste verdieping de archeologie van de streek met munten, sieraden, modellen van prehistorische boerderijen en een Romeinse villa. En op de tweede verdieping het spoortracé van het Duitse lijntje en een theatertje. In de kelder is tenslotte ruimte voor educatie.

Een reactie op “Museum het Petershuis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *