Aan tafel, 't is feest! icoon Aan tafel, ‘t is feest!

Aan tafel, ‘t is feest!

Een smaakmakend jaarthema in het museum Bokrijk

Aan tafel, 't is feest!
Aan tafel, 't is feest!
Aan tafel, 't is feest!
Aan tafel, 't is feest!
Aan tafel, 't is feest!
Aan tafel, 't is feest!

Voor het jubileumjaar van Bokrijk is er een feestelijk menu samengesteld. Een feestelijke menukaart nodigt mensen uit om te achterhalen waaruit het feestmenu bestaat. Het is mogelijk dit op tien locaties in de Kempen in te achterhalen. In de Kilbershoeve zien we bij binnenkomst al meteen een tafel met daarop een enorme hoeveelheid servetten. Mooi gevouwen servetten horen bij een gezellige gedekte tafel lunch of diner en maken het net iets meer af. Hoe je servetten tot prachtige figuren kunt vouwen, kun je hier leren. In Oevel het stilleven van bedrijvigheid. Mensen zijn hier duidelijk bezig met het voorbereiden van het eten voor een feest. Het ziet eruit alsof alles even is blijven liggen, en de mensen even van de setting verdwenen zijn. Het Teutenhuis over genotmiddelen die door mensen worden gebruikt om zich beter te voelen. Zoals koffie en tabak of chocolade. In de pastorie de audio-opstelling. Het was de beurt van de pastoor om een kranske te geven, dat was een echte feestdag, dan ontbrak er nooit iemand. In Helchteren bemerken we dat smaken verschillen. Zou jij hersens eten? In Tessenderlo de etiquette, tafelmanieren. Hoe hoort het eigenlijk? Het zijn van een prettige, graag geziene gast is een kunst. Je ontvangt een uitnodiging voor een feestje, maar weet je wat dit kledingvoorschrift zegt? Kies de juiste kleding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *